dinsdag 2 juli 2013

Kan je verbeteren van CVS/FM/ME ? En wat met Spasmofilie, Burnout, chronische angst, IBS (spastisch colon), migraine...?

Ik wens u allen van harte uit te nodigen !
Boekvoorstelling en lezing ivm chronische ziekten, in Bornem

  • Schouwburgzaal op vrijdag 28/9 van 20u tot 21.30u met daarna boekverkoop/signeersessie.
  • Nadien kunnen mensen nog napraten in het cultuurcafé/mogelijkheid tot persoonlijk gesprek.  
  • AdresSint-Amandsesteenweg 41-43, 2880 Bornem  
  • inkom : 5€ : integraal voor Poverello (zet zich in voor minder-bedeelden)
  • Je kan inschrijven via deze link : https://www.terdilft.be/activiteitendetail/4594/altijd-moe-and-chronische-pijn

Deze blog heeft jarenlang gediend om mensen van informatie te voorzien. Informatie over hoe jouw lichaam signalen aan je geeft en hoe je deze correct kunt interpreteren. Ik heb er zovele positieve reacties op gekregen, van patiënten en van artsen, en op zeker punt heeft een journalist/redacteur me gecontacteerd met de vraag om hierover een boek te schrijven. Dit is intussen gebeurd en dit boek zal uitkomen half september 2018 in de Standaard boekhandel, standaarduitgeverij.be en bol.com onder de titel "Altijd moe en chronische pijn ?".

In het boek zal alle info staan, en meer en beter aangezien ik in de loop der jaren niet gestopt ben met bijleren. Het zal een boek worden voor patienten in de eerste plaats (een doe-boek met uitleg en oefeningen), maar er zal ook een uitgewerkt wetenschappelijk deel zijn zodat het ook heel nuttig, inzichtgevend, bruikbaar is voor behandelende artsen en therapeuten. 

Voor alle duidelijkheid : het gaat hier over mijn persoonlijke visie, en die op dit moment in de wetenschappelijke wereld nog niet erkend wordt. Toch wil ik deze info met jullie delen, omdat ik enkel info geef : ik kom niet tussen in de lopende behandeling, ik geef geen adviezen die leiden tot het nemen van medicatie of bestanddelen die zouden kunnen leiden tot bijwerkingen. Ik wens een aanvullende ondersteuning te zijn voor de bestaande behandelingen, met als enige doelstelling dat mensen zich beter in hun vel voelen, begrijpen waar hun ziekteklachten vandaan komen, en inzicht krijgen in hoe ze zich beter kunnen gaan voelen.