dinsdag 2 juli 2013

Kan je verbeteren van CVS/FM/ME ? En wat met Spasmofilie, Burnout, chronische angst, IBS (spastisch colon), migraine...?

Ik wens u allen van harte uit te nodigen !

 • Woensdag 13 februari 2019, 20u
  We ontrafelen samen hoe ons lichaam werkt en hoe chronische ziekteklachten tot stand komen en onderhouden worden.

  Plaats: Great White Whale Center, Jozef Reusenslei 182, 2150 Borsbeek
  Inkom: 15€ ter plaatste te betalen, maar inschrijven is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt!  inschrijven via http://puravida.praktijkhuis.be
 • CVS contactgroep organiseert 
  zaterdag 18 mei 2019. We starten om 14u.
  CM-gebouw, Koningin Astridlaan 2, 8200 Sint-Michiels (bij Brugge).
  "Altijd moe en chronische pijn ? 
  En wetenschappelijk onderzoek bij vernieuwende behandelingen"
  Contact en info: gabydeprez@hotmail.com of 0473/39 06 19


Deze blog heeft jarenlang gediend om mensen van informatie te voorzien. Informatie over hoe jouw lichaam signalen aan je geeft en hoe je deze correct kunt interpreteren. Ik heb er zovele positieve reacties op gekregen, van patiƫnten en van artsen, en op zeker punt heeft een journalist/redacteur me gecontacteerd met de vraag om hierover een boek te schrijven. Dit is intussen gebeurd en dit boek is uitgekomen half september 2018. Het is te koop in de Standaard boekhandel, standaarduitgeverij.be en bol.com onder de titel "Altijd moe en chronische pijn ?".

In het boek staat alle info tot zomer 2018. Het is een boek voor patienten in de eerste plaats (een doe-boek met uitleg en oefeningen), maar er is ook een uitgewerkt wetenschappelijk deel zodat het ook heel nuttig, inzichtgevend, bruikbaar is voor behandelende artsen en therapeuten. 

Voor alle duidelijkheid : het gaat hier over mijn persoonlijke visie, en die op dit moment in de wetenschappelijke wereld nog niet erkend wordt. Toch wil ik deze info met jullie delen, omdat ik enkel info geef : ik kom niet tussen in de lopende behandeling, ik geef geen adviezen die leiden tot het nemen van medicatie of bestanddelen die zouden kunnen leiden tot bijwerkingen. Ik wens een aanvullende ondersteuning te zijn voor de bestaande behandelingen, met als enige doelstelling dat mensen zich beter in hun vel voelen, begrijpen waar hun ziekteklachten vandaan komen, en inzicht krijgen in hoe ze zich beter kunnen gaan voelen.